dijous, 12 d’abril de 2007

Uns altres dies de Pasqua...

Del nostre corresponsal... el Sergi
Sota la pluja primaverenca d'aquest abril pasqüer, i malgrat no haver compartit aquests dies amb la quadrilla dels desgraciats, us envie la crònica de la pasqua...

Els primers dies, des de divendres fins diumenge: estança a Xaló, casa de poble de tota la vida, menjar popular i excursions vàries afectades per la pluja.

El divendres, com que plovia vam buscar un lloc al cobert: la cova de les calaveres, a Benidoleig, com que feia poc que havia anat amb els xiquets em vaig quedar al baret amb una cerveseta i unes papes, el grup Martínez va entrar amb paraigües a la cova perquè plovia més dins que fora.

Dissabte jornada de poble, a migdia paella, d'elaboració pròpia, com podeu observar.
Per la vesprada sessió maratoniana de jocs diversos en comuna, Mònica va triar el grup del cau i jo els escacs. Després envolada de catxirulo i disparada de cohets, per a no perdre la tradició.

Diumenge, visita al Castell de Xàtiva i al casc antic. Dia de patiment perquè fins les quatre no vam dinar (imagineu-se el meu estat) acabant per anar a McDonald's (sacrilegi pasqüer).
Des de dilluns, estança a terres tarraconines. Passeigs varis per Calafell, on tenim l'hotel, (destacar el buffet lliure... quin goig! i el llarg passeig marítim) i pel Vendrell, capital del Baix Penedès, nucli històric molt actiu i comercial, bressol nadiu de Pau Casals i adoptiu d'Àngel Guimerà.

Ahir dimecres, visita a Tarragona, l'antiga Tarraco, patrimoni mundial de la humanitat. Bonics espais històrics i soprenents vistes.
En resum: menjar seguint la tònica de la quadrilla dels desgraciats (la barrita...), no hem anat al Collao però ens apuntarem a futures excursions per "l'autopista",
Més informació en pròximes cròniques...

2 comentaris:

VicentC ha dit...

Molt interessant la Pascua de Sergi. Tarragona és una ciutat desconeguda que a mi personalment hem va encantar quan la vaig visitar ja fa molts anys quan anava de passada cap a Montblanc.
I la propera vegada que vages a Xàtiva pots avisar-me i podré orientar-vos per tal de no anar a McMerda (invitació extensiva a tots els de la quadrilla)

Jose V. ha dit...

Molt interessant i variada la Pasqua del Sergi. I ara fent el gos a Tarragona...

A Tarragona van anar uns quants desgraciats la Pasqua anterior. Quins records! Fem un resum ràpid:

A Tarragona:
- calçotada: una teula o dos teules?
- processó amb romans
- el restaurant de bufet català
- el bufet de l'hotel

A Espluga de Francolí:
- visita al Museu del vi
- la llauna de caragols amb allioli al restaurant El Gatim

A Poblet:
- visita al monestir
- a la tornada visita a la cova de l'Espluga

Tarragona:
- restaurant italià amb pasta i Moscato
- més bufet
- visita a les ruines romanes
- les sabates de Jose F. per anar al casino

De tornada:
- volta i revolta per les carreteres del delta
- remat final amb una inoblidable "paella" a San Carles de la Ràpita. Quina pebrera!!!