divendres, 1 de juny de 2007

EXPEDICIÓ A LES ILLES COLUMBRETES

Entre els dies 27 de juny i 1 de Juliol, una expedició ondarovergerera farà una incursió nautica a les Illes columbretes, reserva natural integral de la comunitat valenciana (http://www.cth.gva.es/contenido_ParquesNaturales/montarparques.asp?nodo=2979&idioma=V)

Dos dels desgraciats anirem comandant l'expedició. Començarem el dimecres 27, amb navegació nocturna, i orientació astronòmica.

El primer que cal es calcular el rumb que seguirem. Hem de corregir l'error de la brúixola de a bord (compàs) i la declinació magnètica (en cada punt de la terra afecta de diferent manera el camp magnètic dels pols). El contramaestre Grimalt junt amb el Capità Almiñana, apuren els últims càlculs per encertar la millor derrota (direcció).

La nit és molt perillosa, i el capità a de vetlar perquè no es facen mariconades en ningun camarot mentre ell va al timó... Per això convé baixar a controlar de vegades...Arribarem a la matinada al port d'Oropesa, just en front de les Columbretes, però en la costa. Allí omplirem el dipòsit de combustible i farem les 30 milles de navegació a vela i motor fins la Illa grossa (columbretes). Farem pipi i caca sentades a un vàter fixe per ultima vegada en els següents 4 dies.Durant els dies que estarem per Columbretes visitarem la Illa Grossa amb els guies de la Diputació de Castelló i mentre els submarinistes es dediquen a lo seu, Toni i jo farem d'intendents. Ja se sap: bon dinaret, bon soparet i que no nos falte de nà. (Afortunadament els campaments juniors ens han format com a intendents-cuiners)La secció vergerera consta de 3 submarinistes a pulmó que pretenen visitar els fons marins de les columbretes i gravar un documental subaqüàtic. A tal efecte han adquirit una videocàmera digital submarina. Si vos interessa (en especial a Ferran Miralles!!) vos puc fer una còpia del DVD que editarem. O la penjaré en You Tube.


7 comentaris:

Rubén ha dit...

La cosa pinta molt bé.

Espere que gaudiu d'una bona travessia.-

VicentC ha dit...

i a vore si alguna vegada ens enrecordeu del que encara no hem catat el vaixell... que encara que no sabem nadar i som de secà ens agradaria provar-ho

Sergi ha dit...

Xe, no sabia que Juanma també li pegara a la navegació...
Si teniu wifi a les Columbretes (trobe que prou) envieu-nos la crònica... per cert, allí qui ha guanyat les eleccions?

Jose V. ha dit...

Vicent: si vols lloguem un patinet tu i jo...

VicentC ha dit...

Si Jose, per ahí anaven els tirs...

Andreu ha dit...

Sergi, contestant a la teua pregunta, he de dir que el Columbretes ha guanyat el PP per majoria absoluta. En la Illa grossa van a llevar l'observatori d'aus migratòries i van a fer un hotel de 78 plantes. Clar com la illa es volcànica té calefacció central (jajajaja, me parto!!). En cadascuna de les altres illes van parkings pels cotxes i autobusos de la Imserso.
PP: 20
Partit Columbrista: 1
Partit Colombaire: 1
PSIC (Partit socialista de les illes columbretes): 2
BNC (Bric Nacionalista Columbrista): 1


Contestant a Vicent:
Quan tu vulgues. Amb diners carxofes.

Anònim ha dit...

... vegent el nivell socio-econòmic que han assolit molts dels simpatitzants de "La quadr..." hauré de conformar-me en espentar el patinet o esperar a l'edició del DVD.

Coses que passen!