dilluns, 17 de setembre de 2007

La teoria del caos

Crec que la selecció de bàsquet mereix el nostre homenatge i felicitació. Són subcampions d'Europa i actuals campions del món. Són un gran equip. Aquest nit han jugat un mal partit, molt desafortunats en atac, i malgrat tot, sols ha perdut d'un punt. Llàstima.


Si ens fixen en les darrers 2 segons del partit: és quasi únic moment que Rússia es posa per davant, el base "rus" fa un mal tir i el baló entra després de 4 rebots, mentre que el tir de Gasol va recte dins de la cistella, però se'n eix. Amb una mica més de sort, o de sort diferent el resultat hauria pogut ser diferent.

Tot això em recorda la teoria del caos: hi alguna cosa més previsible que el moviment d'un pèndul? Pues fixeu-vos que passa amb el moviment d'un pèndul doble:P.D.: una vegada més no vull fer comparacions amb l'altra selecció ni amb el nostre benvolgut club.

3 comentaris:

jose juan ha dit...

el pendul, potser, i haber fet una sopa per a vorer el partit, ahi pot estar la clau, barça final champions sopa i victoria,
basquet final no sopa i derrota,
quina serà la propera final?
que farem?

Vicent C ha dit...

PUES AMB EL BARÇA ESTARÀ COMPLICAT EL TEMA...després del que vam veure ahir.

Sergi ha dit...

Reflexions sobre l'experiment del pèndol:
Si el pèndol gran és l'economia domèstica i el pèndol menut és l'euríbor, la conclusió que es pot extreure de l'experiment és que al final els dos tendiran a la convergència? Això passarà abans o després d'acabar de pagar la hipoteca?
Ens falta una dada important, si el moviment inicial el fan persones diferents (particular, banquer, home, dona) el resultat serà igual?