divendres, 26 d’octubre de 2007

La Conselleria d’Educació premia el projecte sobre Gestió de Qualitat presentat pel C.P. Sanchis Guarner.


La Direcció General d’Avaluació, Innovació i Qualitat educativa de la Conselleria d’Educació ha reconegut el projecte presentat pel Col•legi Públic Sanchis Guarner d’Ondara com el millor de tots els que han concorregut a la convocatòria que anualment fa aquesta institució.


En l’any 2005 la Generalitat Valenciana va decidir crear la Xarxa de Centres amb implantació de sistemes de Gestió de Qualitat i promoure l’entrada en la mateixa dels centres educatius de la Comunitat: col•legis, instituts, escoles d’idiomes, conservatoris... tant de caire públic com privat. Al principi, els centres es mostraren una mica reticents, però aquesta proposta cada vegada conta amb major acceptació. El claustre i el Consell Escolar del C.P. Sanchis Guarner acordaren per unanimitat en maig de 2005 integrar-se en la Xarxa i començar a treballar en temes de Qualitat.


La implantació d’un sistema de Qualitat en la Gestió en una organització, o de Gestió de Qualitat, com també se’l coneix, consisteix en optimitzar i gestionar correctament tots els recursos humans, materials, econòmics i d’infraestructura amb la finalitat d’obtenir la satisfacció plena de l’usuari, en aquest cas dels pares i mares, de l’alumnat i del personal del Centre. Es tracta de planificar i aplicar les millors estratègies i procediments per aconseguir resultats favorables en tots els col•lectius de la comunitat educativa.


La Direcció General d’Avaluació, Innovació i Qualitat, abans anomenada IVAQE (Institut Valencià d’Avaluació i Qualitat Educativa), atorga cada curs un reconeixement als millors projectes presentats pels centres educatius i aquest guardó ha recaigut aquest any en el col•legi d’Ondara. El projecte que va presentar aquest Centre consistia en la planificació i desplegament d’una campanya de sensibilització sobre el tema de la Qualitat dirigida a tots els membres de la Comunitat Educativa (molt important en un primer moment, quan es decideix l’ingrés en la Xarxa) i en el disseny de la Política de Qualitat del Centre.


L’acte de lliurament de guardons està previst per al proper dimecres, dia 31 d’octubre, en el saló d’actes de la Conselleria d’Educació i contarà amb l’assistència del seu màxim responsable, l’honorable D. Alejandro Font de Mora, conseller d’Educació.

4 comentaris:

Sergi ha dit...

Enhorabona a tot el col·legi, comencen a recollir-se els fruits del treball, camí de l'excelència... És una bona notícia per a tots els que ens hem educat en ell i sobretot, per a vosaltres que hi treballeu.

VicentC ha dit...

Enhorabona!!!
L´ensenyament probablement siga el pilar bàsic de la societat del futur i si es reconeix la seva qualitat molt millor. Anims per dur a terme aquest projecte per garantir-la.

Unknown ha dit...

La feina ben feta té futur.

Andreu ha dit...

Enhorabona Toni. Jo vaig participar en un grup de treball que va implantar el Projecte Qualitat a l'IES Sa Colomina, Eivissa. La resta del professorat ens veia com a raros, raros, raros. Però a mesura que vam anar explicant en què consistia i anavem elaborant documents que protocolitzaven i sistematitzaven procesos interns (el procés d'acollida d'alumnes estrangers, en el meu cas) s'anaven implicant poc a poc.