dimecres, 5 de març de 2008

Centre Comercial Portal de la Marina

Aquest blog està molt parat. Falta participació, entrades i comentaris. A veure si entre tots ho ressuscitem. I no serà per falta de temes. Podem parlar de la propera cita electoral, del passats debats cara a cara, de la irregularitat del Barça, de la eliminació del Madriz de la Champions, del nou centre comercial, o fins i tot, com voldria Andreu, de l'estat de l'educació en els instituts de secundària.


Jo avui he visitat el Centre Comercial. He anat amb els amics a berenar i pegar una volteta. Com que he arribat tard, m'he estalviat el passeig. A més donat l'hora hem transformat la cita en un sopar lleuger al Lizarrán, que ha sigut l'oferta que més s'adaptava a les nostres necessitats.

Dir que no m'atrau gens visitar el centre comercial en la seua globalitat. De fet sols he vist aquesta zona, la dels restaurants i la bolera, en la que el diumenge passat van gaudir d'una partida familiar.

D'una banda m'agrada tindre algunes opcions d'oci, culturals i comercials ben aprop de ma casa (mai millor dit), però d'altra m'atabala veure aquesta mole de tendes, franquícies, multinacionals, locals maquetats i ja vistos (i re-vistos) en altres centres del nostre país i també a l'estranger. És una sensació rara. Per exemple, el diumenge quan vam entrar al parking vaig tindre un sentiment negatiu, com si notara que ja no estava en Ondara.

Espere al menys gaudir del cinema: Andreu em va dir que n'hi haurà una sala amb projeccions amb versió original i pel·lícules no comercials. Ja veurem! La bolera espere que ens proporcione alguna bona estona. Us repte a una partida: qui guanya no paga el sopar!!!

I a vosaltres quina opinió teniu? Espere el vostres comentaris i sobretot alguna entradeta més sobre els temes proposats o qualsevol altre. Ànims!!!

6 comentaris:

Andreu ha dit...

La cartelera la podeu consultar en el segëunt link:

http://www.cinesimf.com/

Anònim ha dit...

Hin estic prou d'acord, encara que, em sembla, la meva reacció és encara una mica més alèrgica (de fet encara no hi he posat el peus, i no sé quaqn ho faré...) El que més m'interessa són els cines però em preocupa una cosa: ara vaig prou regularment als cine-clubs de Xàbia i (menys) al Pessic de Dénia. Em fa por que aquesta nova ofertya acabe d'ensorrar la minsa acollida d'aquests projectes i ens trobaem, al cap de la carrera amb més cines on no es fa res que mínteresse i amb el fracàs de la poca oferta digna que encara queda a la comarca. Una mica com passa amb les televisions, sembla que a més canals, pitjor programació.
Esperem que no siga així!

VicentC ha dit...

Semblarà que estàs a Blavencia al Nuevo Centro!!! Que modern!!!

Les repercusions al mon dels negocis no se quina serà. Els comerc local ho nota? O tal volta ho nota més la ciudad de Denia? Qué opina la niña de Rajoy?

Toni ha dit...

Què voleu que us diga? Que no i avant! Que no feia falta, que no ens aporta més qualitat de vida, més bé la ruïna per a algun conegut/da comerciant que ha vist com s'ha quedat sense clientela amb pocs dies, que Ondara no és Madrid (ni volem ser-ho malgrat que alguns es vanaglorien d'això), no, no i no...

El permís per a fer el Centre, votat pels tres partits (no ho oblideu!!!) no s'havia d'haver donat mai i crec que, qui està en el govern, acabarà pagant-ho perquè la gent (i no parle d'eixe cercle de rojos reaccionaris amb els qui convisc) està calenta. La política de MacroProjectes (Terra Mítica, Palau de les Arts, Formula 1) no porta enlloc: benefici per als de sempre i ostracisme per a la majoria.

Però el més trist és que no hi ha marxa enrere i que les conseqüències les pagarem tots a la llarga. Què podem fer aleshores? Aprofitar-nos d’allò que ofereix el Centre que ens convé (el cinema, un sopar rapidet, etc) i passar de tot “lo” altre.

Sergi ha dit...

Bé, el que està clar és que hagueren acabat fent-lo en un lloc o en un altre. Pense que s'han de mirar les coses amb perpectiva i veure d'ací un any quina repercusió real ha tingut el Centre Comercial en el comerç i els costums d'oci del poble.

Mentre això passa, el que cal fer és aprofitar els beneficis que puga aportar (llocs de treball, font d'ingressos per a l'Ajuntament, oferta d'oci, sponsorització i publicitats) per a fomentar més si cal el comerç, l'oci i l'oferta cultural del nucli urbà, que en certs aspectes són molt pobres.

És una llàstima que a Ondara es potencien els interessos econòmics i no es faça un esforç en els aspectes socials.

Jose V. ha dit...

Podeu informar-se d'algunes de les reaccions que provoca el centre comercial al recull de premsa que fa el Tio Cuc: Comença el lio amb el comerç local